Dag 137: Plattan / kroken är borta!

Dag 137, en dag sedan hook-plattan togs bort

Igår blev det operation igen. Samma procedur som förra gången. Duscha i Descutan två gånger på kvällen. Sova i rena kläder i ren säng. Eller sova, man är ju lite orolig så lite orolig blev även sömnen. Vakna och sedan duscha två gånger igen. Huden känns som elefanthud efteråt. Ögonen svider. På med rena kläder. Räknar med att armen skall vara bunden efter operationen så jag tar en luftig skjorta.

Blev som vanligt väl omhändertagen på operationsavdelningen. Lite försenad var de, men jag låg med dropp och hade det skönt under tiden.

Fick prata med ortopeden som lovade att jag skulle få behålla plattan. Najs!

Operationen gick bra. Mycket snabbare än förra gången. Lite osäker men det bör inte ha tagit mycket mer en en halvtimme. Förra gången tog det över två timmar tydligen. Antar att den korta narkosen bidrog till att jag mådde mycket bättre efteråt denna gång. Halsen kändes som om man kört en toaborste upp och ned några gånger, men även det mindre än gången innan.

Direkt efter kändes det väldigt bra. När jag gick på toaletten passade jag på att testa att röra armen. Då satt bedövningen fortfarande i och jag kunde röra armen mer än innan operationen även om det är långt kvar tills jag kan lyfta armen.

Helt klart kommer jag nu in i en ny fas i återhämtningen. Att få bort kroken är underbart. Kolla på bilderna (klicka för större), det är ingen liten sak jag haft i axeln i 109 dagar!

Det är ingen lite pjäs som suttit i min axel i 109 dagar. Delen med skruvhål har varit skruvad på nyckelbenet medan den lösa kroken hållit upp axeln.
Notera den långa kroken som stuckit in i min axel under skulderbladet. Aj!

3 reaktioner på ”Dag 137: Plattan / kroken är borta!”

  1. Tack för att du frågar!
    Det går bra! Axeln blir bättre för varje dag. Idag har jag tagit bort bandaget och det ser riktigt bra ut.
    Har varit lite klen efter operationen med lite feber, men nu känns det riktigt bra.
    Nu börjar sista fasen, återbyggnaden. 🙂

Kommentarer är stängda.