Dag 229: Simmade 2000m igår :-)

Dag 229, 93 dagar sedan hook-plattan togs bort

Igår simmade jag 2000m. Det är rekord sedan olyckan! Det kändes riktigt bra. Passet jag körde var en del med paddlar, en del med fenor och en del sammansatt utan leksaker. Jag använde fenor på insimmet för att ge axeln en mjuk start och när jag körde paddlar hade jag bara paddel på handen på den friska sidan. Sista 600m (1×200, 2×100, 4×50) simmade jag utan hjälpmedel. Det gick bra men jag har lite värk efteråt. Idag är jag extra stel i axeln. Jag kunde trycka på lite men har som sagt ont efteråt. Jag hoppas att det är musklerna som gör ont.

Jag använder en träningsklocka från Garmin (nej jag får inget för reklamen). Jag kollade statistik i går igen och noterar att kurvan för vilopuls tydligt visar vad som händer när man skadar sig och tvingas avstå träning en tid.

Intressant vad snabbt vilopulsen reagerar på träning. I diagrammet för vilopuls ser jag att den snabbt stiger över 60 efter olyckan. När jag sedan börjar träna igen ser jag att den snabbt börjar gå ned igen. Träning gör helt klart något med kroppen. Antar att det är något bra. (Skärmdump från Garmin Connect)

Så simma går hyfsat, springa går bra. Men annars då? Jag kan inte göra armhävningar. Inte heller plankan som var en övning jag gjorde ganska ofta före olyckan. Jag kan inte heller sova på den högra skadade sidan. Simma går som sagt rätt så bra men jag kan fortfarande inte forma en bra ”streamline” då jag inte får upp armen mot huvudet. Jag har heller inte vågat mig på en start från pall ännu.

6 reaktioner på ”Dag 229: Simmade 2000m igår :-)”

  1. Intressant läsning, har själv en hookplatta i axeln, den har nu suttit i drygt tre veckor så ganska långt kvar… Fortsatt lycka till med återhämtningen!

    1. Ja det ser jag fram emot. Jag har det ändå ok tycker jag men jag drog på mig skadan när jag trillade av en häst och saknar ridningen galet. Försöker att inte ta Alvedon hela tiden, hur gjorde du? Fick du några andra skador eller var det ”bara” nyckelbenet?

  2. Jag skadade bara Axeln. Förutom nyckelbenet slog jag även axeln ur led så armen satt liksom på framsidan. Men det fixade de redan på närakuten där jag först hamnade.
    Jag åt mycket värktabletter. Först morfin i ca en vecka, sedan bra mycket Alvedon. Jag hade väldigt svårt att sova.
    Jag längtar tillbaka till skidåkning, jag missade ju halva säsongen efter olyckan. Men simning som är mitt stora intresse är det jag saknar mest. Men jag har börjat träna lite igen så det går framåt.

    1. Skönt att det går framåt! Jag försöker underhålla coremuskulaturen lite bl.a. genom att sitta på en pilatesboll istället för kontorsstol. Nästa vecka har är de första 6 veckorna avklarade och jag får börja belasta lite, det ser jag fram emot, 1 kg är ju ingenting.
      Jag hoppas på op nr 2 innan jul, håll tummarna!

  3. Jag håller tummarna. Jag lyckades inte hålla igång alls vilket jag får slita nu. Jag var mer handikappad än jag räknat med vilket tillsammans med sömnlösa nätter liksom fick luften att gå ur.
    Skönt om du kan hålla igång lite.
    Jag håller tummarna för att du får ut plattan innan jul!
    Skadade du något annat?

Kommentarer är stängda.