S/Y Mary av Rövarhamn och mastwalk

Idag har det varit en mycket innehållsrik dag som gått från lågt till högt. Bokstavligen.

Lugnet före stormen. Så här lugnt är det i badhuset innan simmarna kommer in.
Lugnet före stormen. Så här lugnt är det i badhuset innan simmarna kommer in.

Dagen började med att jag håll två simpass på badhuset för NSK. Ett för en nybörjarcrawlgrupp och ett för vår grupp vuxen motion. Jag håller ett pass för T1-gruppen på eftermiddagen också men idag fick det klara sig utan mig vilket jag såklart vet går kalasbra. Att lära vuxna nybörjare simma crawl är grymt kul. De är duktiga och man skall vet att det inte är helt lätt i början. Idag toppade jag passet med en liten lagkapp på 4×25 meter som jag tror att alla uppskattade.

20150920_142149
Linda och Ludvig Hammarberg levererade en fantastisk historia på ett väldigt bra sätt. Skulle gärna höra på dem längre.

Efter simpasset begav jag och Jenny oss till Stockholm för att se ett föredrag med Ludvig och Linda Hammarberg som har seglat jorden runt med sina barn med sin båt S/Y Mary av Rövarhamn. De har en otrolig berättelse att berätta och gör det dessutom väldigt bra. Föredraget var drygt två timmar och det var intressant från första minuten till den sista. De berättade om sina förberedelser, utrustning och säkerhet men framförallt om sina upplevelser. Dessutom var de roliga. Vissa skämt kändes repeterade men inte alla och publiken var med på notorna. Helt klart ett mycket bra föredrag.

20150920_174507
Utsikten är fantastisk från masttoppen. Men mest hisnande känns den om man tittar rakt nedåt (eller uppåt med för den delen). Om man jämför storleken på min fot med båten får man en känsla av hur högt det är.

Efter föredraget gick turen tillbaka till Norrtälje. Planen hade varit att åka på en kryssning, men jobb gjorde att vi fick skjuta på det. Men eftersom det var vindstilla passade vi på att ta hjälp av Anna och David för att hissa upp mig i masten på Camajo för att ta ner utrustningen därifrån. Seglingssäsongen är över för vår del så det gäller att passa på när det är hyfsat varmt och vindstilla.

20150920_174455
Från mastens topp känns allt lite litet. Men efter att man dinglat ett tag kan man njuta av utsikten.

Känns sorgligt att börja vintersäkra båten redan men det finns andra saker att längta till som till exempel skidåkning. Bokat är redan att första turen kommer att bli till Sälen före jul och sedan är även den årliga Järvsöresan bokad sedan länge.