Betyg, betyg, betyg

Betyg, betyg, betyg.

Som ni kanske vet så konsultar jag på en skola i Norrtälje. Jag lär ut programmering, databashantering och datorkommunikation. Nu är det dags att sätta betyg på mina elever vilket som vanligt innebär en hel del vånda.

Det är inte kul att sitta som en domare och säga vilka av ens elever som är bra respektive mindre bra. Jag gillar dem alla men alla kommer inte att få lika bra betyg. Så är det och de vet naturligtvis om det. Jag tror faktiskt att de bryr sig mindre än vad jag gör även om de kanske borde bry sig mer.

Nåväl. Nästan alla blir godkända och några naturligtvis mer än så. Det sköna är att alla betyg snart är klara och att sommaren kommer närmare för varje dag som går …

2 reaktioner på ”Betyg, betyg, betyg”

  1. Jag förstår ditt dilemma. Satt själv i tre nätter och gick igenom deras arbeten en gång till. Jämförde med skolverkets kriterier och satte 119 (!) betyg. Hemskt var det, men nu är det gjort :]

  2. Skönt. Mina sista skall vara satta i morgon. Jag såg att du inte skall undervisa nästa år. Jag kommer att undervisa åtminstone ett år till.

Kommentarer är stängda.