Dags att återvända till livet igen

Så var det dags att börja förbereda sig inför morgondagen och allvaret igen. Jag har varit ledig under helgerna och det var länge sedan jag var så utvilad som nu.

Surfar runt lite för att se vad som har hänt i världen kring fri programvara. Det verkar rätt så lugnt. Det största som verkar ha hänt är att det startat ett parti av fildelare (som i piratkopierare antar jag) som till synes vill avskaffa upphovsrätten. Deras partiprogram är i skrivande stund inte klart men jag är övertygad om att de kommer att tona ner lite av de ytterst radikala åsikter som de står på hemsidan deras idag. Jag vet att de är i ett uppstartskede och skall inte kommentera de tillfälliga texterna som står där idag utan jag väntar till de har fåt förbereda sig mer.

Tills vidare kan jag säga att jag anser att deras mål är förkastliga och att de inte kommer att göra gott för fri programvara även om de verkar slörta med oss anhängare av fri programvara en del. Jag får säkert anledning att återkomma i frågan i en längre postning vid ett senare tillfälle.

En annan sak som har hänt är att mina vänner på PixelPalace har skapat ett forum riktat mot open source och fri programvara. Hoppas att det blir trevliga diskusioner där. Det kommer att börja med ett GNU-Party (vad nu det innebär) den 4:e februari. Jag kommer att vara där ifall någon vill diskutera fri programvara med mig personligen :-).

Nu skall jag förbereda mig lite inför årets första styrelsemöte med Svenska Linuxföreningen. Även där ser jag ett roligt år framför oss.

God forstättning på er alla!

En reaktion på ”Dags att återvända till livet igen”

Kommentarer är stängda.