Snart helg och ny tjänst!

Jag drömde ihop en tjänst inatt som jag hackat lite på idag. Något jag själv har saknat länge. Jag skulle vilja att den har följande egenskaper.

  • Det skall vara en rss-aggregator som samlar in nyheter från massor av olika källor. Lite som Trinix ABs tjänst Linuxnytt (som jag gillar mycket), men betydligt mer flexibel och som fri programvara.
  • Man skall själv kunna skapa egna samlingar av nyheter (det görs med ett sökuttryck)
  • Man skall kunna se andras samlingar.
  • Den skall vara fri från störande reklam och man skall komma direkt till källnyheten om man vill.
  • Den skall vara fri programvara.

När jag sedan började hacka lite så kom jag på flera andra saker som jag börjat att implementera. Varje ”samling” får en egen subdomän. För att skapa en ny behöver man bara skriva in en subdomän som inte finns och sedan ange sökuttryck.

Nyhetsflöderna kategoriseras utifrån var de kommer, till exempel om de kommer från en tidning, en personlig blogg, ett företags blogg eller från en communitysajt.

Jag kom som sagt på detta i natt och har (trots att jag inte har tid) börjat hacka på detta idag. Feedcollectorn fungerar och hämtar nu från bara cirka 10 feeds (jag vill gärna ha tips på flera). Webbgränssnittet är väldigt ofärdigt. Jag har bara jobbat på det idag. Men det går att se och testa på http://feed24.se.


Observera att jag kan komma att rensa databasen under utvecklingen.

Vill du hjälpa till, kontakta mig.

Jag känner mig för övrigt på topp just nu. Finns fler idéer att ta av. Tyvärr har jag ingen tid alls just nu. Känns lite frustrerande …

3 reaktioner på ”Snart helg och ny tjänst!”

  1. Nu har jag lagt till lite flöden också så nu börjar det finnas lite data i den att leka med. Man hinner lite på en dag trots allt. 🙂

  2. Ser bra ut och låter som något som behövs, även om jag inte insett det tidigare. Jag kan heja på dig från Göteborg men hinner inte hjälpa till…

    Heja heja heja

Kommentarer är stängda.