SIS förklarar omröstningen ogiltig

Uppdatering 20070831: SIS har meddelat att de inte kommer att rösta i den globala omröstningen. Se detta inlägg.

Uppdatering 20070901: Eftersom många har påpekat det så vill jag skriva att det inte är så enkelt som att ”Någon röstat två gånger”. SIS skriver i sitt pressmeddelande: ”SIS har information som pekar på att en av deltagarna i arbetsgruppen har deltagit i omröstningen med mer än en röst.”

SIS går nu ut med ett pressmeddelande där de meddelar att omröstningen är ogiltig och att de inte kommer med största sannolikhet inte att rösta på söndag.

Anledningen, som känns lite krystad, är att en av deltagarna verkar ha röstat två gånger.

Jag kommer att återkomma till detta.

3 reaktioner på ”SIS förklarar omröstningen ogiltig”

  1. Från pressmeddelandet:

    ”… en av deltagarna i arbetsgruppen har deltagit i omröstningen med mer än en röst. Ett sådant förfarande är inte förenligt med SIS regler som innebär att varje projektfinansiär endast har en röst.”

    Man skulle kunna tolka detta som att ”projektfinansiären” Microsoft deltagit i omröstningen med mer än en röst, i form av betalda ombud. Notera att det inte står ”två” röster, bara ”mer än en”, vilket är en intressant formulering.

    Samtidigt är det viktigt att notera att det inte står vilken sida som orsakat detta. Det kan lika väl varit någon i ”underläge” som lagt två röster (hur nu det skulle gå till, jag vet inte procedurerna för rösträknandet) i hopp om att det just skulle leda till omröstning. Creative thinking? 🙂

Kommentarer är stängda.