Möten och Asterisk

Så har vecka 47 tagit slut. En ganska trevlig vecka trots att min backlog har växt. Största anledningen till det har varit två sjuka barn. Jag skulle tro att man kan räkna de veckor på ett år då alla fyra i vår familj är friska på sina fingrar utan problem.

Så, Robert, Marie, Fredrik, Kemel, Åke och ni andra som väntar på material eller brev från mig. Det kommer, det kommer.

Under veckan som gått har det varit både roliga saker, och några tråkiga, som hänt. Det tråkiga var, förutom sjuka barn, att jag skaffade ett servicefönster på RHS för måndag eftermiddag när jag menade tisdag. Jag åkte glad i hågen ut på tisdag för att byta ut en mailserver och jag vet att det gjorde att vissa fick vänta på att kunna jobba. Sorry. Efter bytet går dock RoundCube som en dans att köra och jag tror att det var värt väntan.

I veckan publicerade ISO OOXML som nu är en ”riktig” standard. Det var inte särskilt oväntat men jag kanske får anledning att återkomma i frågan.

En av de roliga sakerna hände på tisdagen då jag träffade Jörgen Qvartsenklint som bland annat ligger bakom Fri-IT. Han var på besök i Stockholm och vi hade ett långt och trevligt möte över en bit Kina-mat på tisdagskvällen. Vi talade mest om fri programvara och lite strategier kring denna och även om lite annat. Tack Jörgen, det var väldigt trevligt.

På onsdagen fick jag ett ryck och beställde en massa telefonnummer och siptrunkar till kontoret. Det hela föranleddes av att en försäljare ringde i förra veckan och ville pocka på mig något. Jag kollade upp hans erbjudande och hittade ett hos en konkurrent till honom som verkade bättre. Då det rörde sig om så pass små pengar slog jag till direkt. Jag betalade med kort och vips så hade jag tillgång till massa, för mig, ny teknik att leka med. Dessvärre har jag inte tid till det alls så det får bli senare. Jag installerade en Asterisk på en burk på kontoret för att kunna labba lite men inser snabbt att det är väldigt komplicerat för en novis som mig. Jag har satt upp det så det fungerar men har många fler idéer som jag kommer att implementera sedan om kvaliteten och så håller. Tänk bara:

Är du telefonförsäljare? Tryck 1!

Hur kul som helst. 🙂

Att labba med Asterisk är grymt kul. Att ringa med en telefon för att höra resultatet är hur kul som helst. Jag rekommenderar det till alla som, precis som jag, skjutit på det i massor av år. Det jag saknar nu är ett smart headset till min laptop när jag är ute och reser.

På torsdagen var jag åter igen i Stockholm. Även denna gång till Medborgarplatsen och närmare bestämt SF-biografen där. Denna gång var det op5 som stod för fiolerna och det var Bond-tema som gällde. Efter produktgenomgång och (förvånansvärt) lite corporate bullshit var det mingel med Wraps och Öl för att sedan bänka sig för att se senaste Bond-filmen. Filmen var okej, men det är mer en vanlig actionfilm är en Bond-film tycker jag. Det skämtsamma är borta. Inga tok-roliga gadgets. Spriten och flickorna är väl det man känner igen mest. Även om det tar en tid att vänja sig måste jag säga att jag tycker att Daniel Craig är grym som Bond.

Kvällen med op5 var kul och det är alltid trevligt att träffa folk man jobbar med utan att träffa dem fysiskt.

Fredagen gick åt till att jobba sig ner i högarna. Jag hade väl en tanke på att jobba mig vidare ner i dem i helgen, men det blev till att jobba på huset i stället.