Nystart på bloggen

Inspirerad av bland annat min vän Åke Hedmans blogg En o-cool gubbe har jag beslutat att försöka mig på att blogga igen. Jag kommer aldrig upp i Åkes nivå men det är inte heller är min ambition. Jag kommer att skriva precis vad jag vill när det passar mig.

Ämnena har ändrat sig sedan 2011 när jag skrev sist. Tidigare har jag i princip bara skrivit om fri programvara. Bloggens absoluta topp med besökarantal i sexsiffriga siffror var mitt inlägg om SIS omröstning om OOXML 2007. Kanske kommer jag titta i backspegeln på det och andra inlägg.

Fri programvara är fortfarande ett av mina största intressen, men det har fått sällskap av andra. Kanske är det åldern som gör att jag kan ha mer än ett intresse samtidigt, vad vet jag? Båtliv och simning är nya intressen som kommer att behandlas här på bloggen. Att jag skulle stå som simtränare i Norrtälje badhus var väldigt oväntat med tanke på den tragiska händelsen 2008. Men så blev det och jag tycker det är jättekul både att simma och att träna andra simmare. Jag kommer att lägga upp övningar och tips som min egen lilla anteckningsbok.

Båtintresset har alltid funnits där men har fått stå tillbaka på grund av tidsbrist. Jag hoppas kunna skriva lite om det också, inte minst sommartid när vi befinner oss på sjön i vår båt Camajo. Jag hoppas också kunna berätta lite om hur arbetet med Marinwiki fortgår även om jag inte har så mycket tid att lägga på det projektet så rullar det sakta framåt.

Apropå tid så har jag även bytt arbetsgivare sedan sist. Jag är inte längre egen på heltid utan är vanlig knegare på ett gammalt kärt företag som jag jobbat med sedan starten.

I jobbet och även på fritiden jobbar jag med vad jag kallar Smarta hem. Nu mera kallas det ofta IoT eller något annat flashigt. Jag har blinkat med lampor på olika sätt i 20 år och tycker fortfarande att det är kul!

Ytterligare ett intresse är att handla med Aktier som jag också gör när andan faller på. Tveksamt om jag kommer att skriva om det här på bloggen, men det är inte omöjligt.

I övrigt kan inlägg handla om vad som helst, det är ju trots allt en blogg. Min blogg.

Välkommen!

En reaktion på ”Nystart på bloggen”

Kommentarer är stängda.