Aktiv vecka

Detta har varit en väldigt häktisk vecka. Den började redan i helgen då vi på aktiva-listan hos Svenska Linuxföreningen diktade ett brev till Norska motsvarigheten till SIS angående att ECMA och Microsoft vill att Microsofts OOXML skall standardiseras av ISO. Brevet skickades i måndags. Jag har fortfarande inte fått något svar på brevet, men de lär ha fått fler sådana brev än bara vårat. Några har frågat om skickade till SIS också vilket vi gjorde.

På måndagskvällen var jag bjuden på middag av Sun. Sun är för tillfället mitt nya ”favoritstorföretag”. Novell hade den platsen en tag men den har varit vakant sedan de skrev ett mystiskt avtal med Microsoft (spamma mig inte om detta tack, jag kommer inte att ändra mig).

På tisdag var jag på Jfokus (en konferens om att Suns javaimplementation blir fri programvara under GPL) för att delta i en paneldebatt på slutet. Paneldebatten var en dryg timme lång (på engelska) och jag tyckte att den gick riktigt bra. Jag fick inga av de frågor jag trodde jag skulle få. Det pratades inget om patenter eller om GPLv3. Det var kul att sitta i en debatt tillsammans med höga chefer från bland annat Sun, Ericsson, Oracle och Sics. Jag har inte hunnit skriva mer detaljerat om vad som sades på konferensen, kanske kommer det nästa vecka.

I går träffade jag Ola Lindergård angående ett projekt han skall genomföra i Kurdistan med fri programvara. Skall bli väldigt spännande att följa vad som händer. Jag har lovat att ställa upp och hjälpa till med det jag kan härifrån Sverige via telefon och nätet.

Behöver jag nämna att jag jobbat med annat också 🙂

Nu är det fredag och jag skall snart göra helg, känns som att det skall bli skönt.