Software Freedom Day i Stockholm

Så var det klart. Jag har precis kommit hem efter en tur till Stockholm och firandet av Software Freedom Day. Jag missade den vandring på stan som gjordes men de som var med på den såg nöjda ut och händerna, där det tidigare varit över 100 skivor och 100 reklamblad, var tomma.

På Proxxi hade vi sedan en trevlig stund där jag håll ett föredrag om fri programvara och vad man får göra med den. Jag talade även en hel del om GPL. Det var absolut den konstigaste lokal jag någonsin talat i. Deltagarna satt i soffor och låg i sacco-säckar nedanför duken. Samtidigt var den en av de mysigaste med heltäckningsmattor och en väldigt skön slapp stämning. De lyssnade engagerat och ställde många och kloka frågor. På det hela taget en lyckad tillställning.

Efter detta begav sig några av oss till en pub för en bit mat och ett par öl. Jag hade bilen som vanligt och fick dricka lättöl. Men det skall man inte klaga på. Jag var nöjd med måltiden. Vi diskuterade mycket kring fri programvara och Svenska Linuxföreningen. Samtalet tog även en sväng kring betydligt djupare områden med svåra moraliska frågeställningar kring liv och död.

Allt som allt är jag mycket nöjd med dagen 🙂