IAMCP vidtar ”rättsliga åtgärder” mot SIS

Updatering 20071218: Jag ser att Jonas Öberg redan skrivit ett inlägg i sin blog som är nästan lika som mitt, fast bättre 🙂

Många har tipsat mig om ett inlägg på bitpipe där man berättar om att IAMCP vidtagit rättsliga åtgärder mot SIS. Enligt en kommentar från Niklas Derouche skriver Greger Berglund i ett brev till de Svenska medlemmarna bland annat:

”Som du kanske redan känner till så hade IAMCP en aktiv roll i standardiseringsprocessen runt dokumentformatet OOXML. Efter en kaotisk men regelrätt omröstning ogiltigförklarades hela omröstningen av SIS styrelse. Detta har föranlett att IAMCP nu har vidtagit rättsliga åtgärder mot SIS. Vi vill med detta att SIS ser över sina processer och rutiner så att IAMCP och dess medlemmar på ett säkert sätt kan fortsätta arbeta med standarder.”

De som läser denna blog vet att jag har skrivit om detta ett flertal gånger. En bra start kan vara detta inlägg.

Precis som jag, tycker alltså IAMCP att SIS gjorde fel. Men de anser att ogiltigförklaringen var fel medan jag tycker att tillåtande av nytillkomna röstande var fel. Intressant att Berglund skriver att IAMCP och deras medlemmar skall kunna fortsätta att arbeta med standarder på ”ett säkert sätt”.

Jag ställer frågan, hur många av de nytillkomna röstande hade varit med och arbetat med den föreslagna standarden? För att rösta ja med gott samvete skall man ju ha läst hela standardförslaget.

2 reaktioner på ”IAMCP vidtar ”rättsliga åtgärder” mot SIS”

  1. Finns det någonstans där man kan se vilka som röstade ja och vilka som röstade nej?

Kommentarer är stängda.