ICT Stockholm 2008 och KeyJnote

I går höll jag en föreläsning på ICT Stockholm 2008. Föredraget gick bra och jag fick en hel del frågor som tyder på att publiken antingen var pålästa eller tagit till sig av mitt anförande.

Jag talade om fri programvara i ett praktiskt perspektiv utifrån de fyra friheterna. Några av dessa tankar finns i texten ”Vad är fyra friheter värda”.

Marcus på ICT Stockholm 2008 (publicerad med tillstånd)

En av deltagarna sammanfattade min presentation i en skiss (undrar om budskapet egentligen gick fram …). Jag antar att han är ute efter lite reklam så jag bifogar skissen här. Jag hade ingen aning om att jag blev avritad utan under presentationen var jag imponerad över hur han antecknade konstant. Eftersom han bytte pennor hela tiden trodde jag att han gjorde en mindmap över hela föredraget, vilket han i och för sig gjorde.

Innan föredraget tipsades jag av Matthias Kirschner om KeyJnote och jag bestämde mig för att testa det. Programmet består av ett enda Pythonskript och är verkligen grymt. Det buggade lite tillsammans med Avant-Window-Navigator men båda programmen är unga så det löser sig nog. Dessvärre kunde jag inte köra presentationen i KeyJnote som jag tänkt eftersom min maskin helt plötsligt inte hade OpenGL-stöd när projektorn kopplats in. Det har fungerat med andra projektorer så jag vet inte riktigt vad som hände och publiken var på plats så jag han inte testa så mycket. Denna gång var presentationen skriven i OpenOffice så jag kunde köra den i den men nästa gång kommer den nog att vara skriven i LaTeX med klassen beamer. Jag har tidigare skrivit presentationer i LaTeX men då använt den betydligt enklare klassen slides.

En risk med att skriva i LaTeX är ju att samma problem som uppstod i går uppstår. Är det någon som vet ett bra, men inte lika krävande som KeyJnote för att visa en PDF-presentation? Jag är säker på att det finns flera lösningar på det problemet. 🙂

Så även om gårdagen slutade med sprängande huvudvärk så är jag nöjd med den!

(Skissen är gjord av Per Lublin och är publicerad med tillstånd)

En reaktion på ”ICT Stockholm 2008 och KeyJnote”

  1. Lösningen är enkel på problemet med PDF-presentationen. Envince kan visa presentationen. Inte med allt bling-bling, men utan accelererad grafik.

Kommentarer är stängda.