Till Albin

Idag har jag rest från Norrtälje till Göteborg vi Åkersberga. Nu sitter jag på hotellet i ett Göteborg som idag har visat sig från sin finaste sida. Varmt och soligt.

Jag reser en del (mestadels inrikes) och Albin, vår 3-åriga son, är nyfiken, och lite imponerad, på vad jag gör – eller inte på vad jag gör utan snarare på vad jag åker. Innan jag åkte lovade jag att ta lite bilder på min resa denna gång, Albin är mycket intresserad av alla maskiner, ju större desto bättre, så min reseskildring är mycket anpassad till honom 🙂

Hej Albin (och mamma och Vilma)

Buss från NorrtäljeNu sitter jag på mitt hotellrum i Göteborg. Idag har jag åkt massor av spännande fordon. Först åkte jag buss mellan Norrtälje och Åkersberga. Det var en röd stor buss som du kan se på bilden här till höger (klicka på den så blir den större). Den körde ända fram till Åkersberga Centrum. Där bytte jag till ett gammalt, blått tåg. det tåget såg ut som på bilden till vänster och var ganska skraltigt. Som tur var skulle jag inte åka så långt utan bara några mintuter innan jag skulle hoppa av igen.

RoslagsbananSedan jobbade jag i Åkersberga hela dagen ända tills klockan blev fyra på eftermiddagen. Då tog jag samma gamla tåg igen in till Mörby där hoppade jag av tåget. Det var lite längre att åka den här gången, men det gock bra. Jag satt nästan längst bak i tåget. I Mörby var det dags att åka buss igen.

Buss från MörbyDen här gången var det en blå buss som skulle ta mig till Bromma flygplats. Så klart tog jag en bild på den med. Den åkte inte riktigt ända fram, så jag bytte till en annan buss innan jag kom fram till flygplatsen. Den andra bussen var en röd buss som såg likadan ut som den första bussen.

Malmo AviationPå flygplatsen fanns det massor av flygplan. Både stora och små. Det jag skulle åka med var ganska litet. Jag tog en bild på det så du skulle få se det, det är den som är här till vänster. På den här flygplatsen går man ända fram till flygplanet och klättrar upp i det på en liten trappa. Innan man får gå in i planet måste man gå igenom en kontroll där de kollar att man inte har några farliga saker med sig.

FlygplansutsiktInuti flygplanet är det massor av stolar och så är det snälla människor som jobbar där som hjälper till. På planet slumrade jag mest och lyssnade på en bok men jag tog lite bilder ut genom fönstret som jag kan visa sedan. Här till höger kan du se en bild från fönstret där man kan se två flygplansmotorer och på marken nedanför kan man se hus och en stor bro.

Resan gick bra och efter knappt en timme landade vi i Göteborg.

FlygbussFör att komma till mitt hotell som ligger mitt inne i staden Göteborg så fick jag lov att åka buss igen. Det går speciella bussa som bara kör till och från flygplatserna och som kör ganska fort. Det gick en sådan precis när jag kom ut från flygplatsen så jag tog den in till staden.

Väl framme i Göteborg tog jag en kort promenad till mitt hotell. Direkt när jag kommit fram träffade jag några kompisar som heter Henrik, Jonas och Mirko. Vi gick och fikade och sedan gick jag tillbaka till mitt hotell.

Här sitter jag nu på ett litet rum på hotellet och skriver detta. Jag vet att både du, mamma och Vilma sover eller borde sova nu så ni får läsa detta i morgon när jag är och jobbar här i Göteborg. I morgon när jag jobbat färdigt skall jag ta nästan samma resa hem igen. Tyvärr hinner ni gå och lägga er innan jag kommer hem, men när du vaknar igen är jag hemma. Då är det lördag så då är jag hemma hela dagen!

God natt på er alla, jag älskar er!

Pappa

PS. Albin, jag har fler bilder som du får se när jag kommer hem. Till exempel på hur alla fordon ser ut på insidan och fler bilder från flygplansfönstret.

En reaktion på ”Till Albin”

  1. Hej!
    Jättebra Marcus!
    Så kul för Albin.

    //Pappa

Kommentarer är stängda.