Persson, Jazzfestival och Tux

Rubriken på detta inlägg förpliktigar, men så himla skoj blir det inte. Men ett litet avbrott från jobbandet i alla fall.

Idag talade jag, eller talar – gör man det nu för tiden? – det var på Jabber, med en kompis och kund. Han tyckte att vi skulle ta ett möte rörande ett projekt i samband med Stockholm Jazz Festival och på så sätt förena nytta med nöje. Det låter trevligt men jag måste erkänna att Jazz kanske inte är den musikstil som ligger mig närmast om hjärtat.

Följdfrågan blir då så klart vad jag gillar för musik egentligen. Jag skulle beskriva mig som en rock-kille. Jag älskar 80-talshårdrock (jodå jag hade långt hår och jeansjacka) men även snällare rock. Inte minst gillar jag svensk rockmusik. En absolut favorit är Perssons Pack som är ett band från Hälsingland (precis som jag). Perssons Pack spelar faktiskt utanför Norrtälje om ett par veckor. Självklart är man på plats då!

Få se nu – det var jazz och Persson – än Tux då, den lilla maskoten för Linux, var kommer han in i bilden? Inte alls faktiskt men jag stötte på denna lilla sida, även det i konversation via jabber i en av FSFEs chattrum, som jag bara måste dela med mig av. Skall du göra en liten aptitretare någon gång och inte har brottom, kolla på denna, kanske något att sno ihop inför nästa AC/DC-kväll?