FSCONS – And the winner is …

Nu har vi ätit middag och minglat här i Göteborg. Vi har också delat ut årets Nordic Free Software Award vilket jag ser som en av konferensens största händelser. Priset instiftades i fjol och jag tror att det kommer att växa med varje år.

Marcus Rejås och Mats Östling
Mats Östling får årets Nordic Free Software Award

I år hade jag äran att som juryns representant dela ut priset. Bland de nominerade var det Mats Östling som drog det längsta strået och fick priset för sitt kontinuerliga, långvariga arbete med att sprida fri programvara och ideerna om att dela med sig och sammarbeta inom offentlig sektor.

Mats uppmärksammades också för sitt arbete med Programverket och Open Sweden som är ett kompetens center för fri programvara i Sverige.

Priset i fjol var ett Vikingaskepp av Lego. I år höll vi kvar vid leksakerna och Mats, som är en förespråkare av öppna standarder, fick ett pris som var en uppsättning leksakståg av trä. Tåget och rälsen är av två olika fabrikat som enligt uppgift skall fungera bra ihop. En anspelning på hur öppna standarder fungerar.

Efter första dagen på FSCONS är jag väldigt nöjt. Allt har flytit på smidigt och personalen på plats har gjort ett kanonjobb. De föreläsningar jag deltagit på har varit bra och jag ser fram emot att ladda ner och se de jag missat senare.

Nu pågår minglet och snart skall jag avvika till mitt hotell för att jobba. Jag håller en kurs här i Göteborg på måndag och tisdag och den är ju inte direkt färdig.

En reaktion på ”FSCONS – And the winner is …”

Kommentarer är stängda.