Tillfälligt avbrott

Idag har jag burit servrar och ryckt kablar. En och annan kabel har också hittat tillbaka till sina hål. Som vanligt blir avbrotten lite längre än man väntar och mer olägligt än man kan ana men överlag har det gått bra.

Bakgrunden är att vi skall flytta våra primära servrar från en servehall till en annan som ligger lite närmare kontoret. I samband med detta skall en del servrar bytas ut varför vi under en period skall ha hela klabbet i ”serverskrubben” i källaren under kontoret. Där är det inte stort så jag hoppas verkligen att det inte blir för varmt där. Jag skall ner dit i morgon igen så jag skall se om jag kan få med lite bilder för den intresserade.

Ett problem jag tidigt insåg var att vi använder fler ip-adresser i drift än vad vi hade lediga på kontoret så lite det började med lite kreativt planerande. Vissa tjänster ligger nere, men det är det nog ingen som märker (hoppas, hoppas) ;-).

Per och jag satte oss i bilen och for ut till serverhallen. Än en gång blir jag imponerad på hur de som gör rackskenor verkar ha oändligt med fantasi … Men bra gick det. Grabbarna på VMI bjöd på kaffe och var trevliga som vanligt.

För att göra det enkelt accepterade vi nertid under flytten. Normalt gör vi inte det och har väldigt hög tillgänglighet på våra saker. Vi meddelade kunderna innan och ingen har klagat. Lite stressad blev jag när Stian postat ett bloginlägg som även finns på Free Software Daily om FSCONS och jag precis håller på att febrilt ratta i brandväggarna för att få upp FSCONS webbplats som ju legat nere under flytten.

Alla webbplatser (nåja, nästan) pekades under flytten om till en temporär sida som Per meckat ihop. Den besöktes ganska precis 1000 gånger under stoppet som varade mellan 12:00 och 16:00 (cirka).

Ett problem jag stötte på var Frimedia där dns:en inte låg på våre servrar (insåg jag) men det fixade Henrik Sandklef på ett kick! Men på grund av detta låg Frimedia nere längre än de andra. Sorry.

Nu skall som sagt allt vara uppe och snurra. Jag skall snart hoppa i säng och hoppas på att telefonen inte skall pipa av larm hela natten.

2 reaktioner på ”Tillfälligt avbrott”

Kommentarer är stängda.