Fredagskrasch och klureri …

Det blir inte alltid som man tänkt sig. I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle ner i serverrummet och mecka och dona. I stället blev det en krasch av mig själv i grym migrän. Jag hade ett möte inbokat på morgonen med Fredrik Pedersen Dambo på Eduflex. Vi har länge talat om att göra något tillsammans men det har inte blivit något konkret ännu. Han kom i alla fall och straxt innan kände jag migränen komma. Jag har migrän ibland men den brukar komma långsamt och jag känner den redan på morgonen. Nu gick det snabbare och jag mådde som en överkörd katt under Fredriks besök. Vi avhandlade en del innan jag blev tvungen att skicka hem Fredrik och åka hem och krascha i sängen.

Väl i sängen ligger jag och funderar. Jag gör alltid det när jag skall sova och mår illa. Ofta tänker jag på helt sjuka saker och ibland får jag riktigt bra idéer. Den här gången hamnade mina tankar lite mitt emellan.

Det som fångade min uppmärksamhet den här gången var vår klocka. Vi har en klocka som visar tiden i timmar och minuter. Som så många andra (alla?) klockor som visar tiden på det sättet så slår den om på hel minut. Detsamma gäller klockan på den dator jag sitter nu. Det gör ju att klockan visar fel tid hälften av all tid. Om klockan är 20:57:57 (som den är just nu) så visar klockan i hörnet på skärmen 20:57, fast den ju i princip är 20:58. Jag menar att det vore mer logiskt att den slår om till 20:58 när klockan är 20:57:30, alltså på halva minuter, på samma sätt som man normalt avrundar. Då skulle klockan gå mer rätt, eller hur? Men men, det är sådant man kan tänka på när skallen i det närmaste sprängs av smärta och varje rörelse, ljud eller ljus är en pina.

Efter att ha sovit från sisådär elva till fem vaknade jag, fortfarande med huvudvärk men nu mer hanterbar. Eftersom jag lämnat kontoret i en hast åkte jag tillbaka dit för att slutföra lite och släcka och så inför helgen.