PDFreaders.org

Det har varit låg aktivitet på bloggandet och allt annat också sedan den tragiska olyckan för en månad sedan. Jag har dock börjat att jobba igen men visst känns det som att man går i en konstant dimma.

Sedan jag skrev något vettigt sist har säkert en hel del hänt som jag helt enkelt har missat. Något jag vill lyfta fram är att FSFE har dragit igång kampanjen pdfreaders.org. Som de flesta vet är åtminstone vissa varianter av PDF numer formell standard. PDF är dessutom mycket användbard och välanvänt. Tyvärr är det väldigt många som publicerar information i PDF-format och bredvid har en liten snygg knapp med en länk till Adobes nedladdningssida där man kan hämta deras proprietära läsare. Det är synd för det finns så många bra fria program som kan läsa (och skapa) PDF-dokument. Jag hoppas att många uppmärksammar denna kampanj och byter ut Adobes knappar mot de som finns på PDFreaders.org.

Förra veckan flyttade vi äntligen våra produktionsservrar från deras tillfälliga placering på kontoret. Dessa står nu i ett bergrum i närheten av vårt kontor. Nu skall allt vara stabilt igen. Vi passade på att installera om våra Xen-servrar och kör nu 64-bitars Debian GNU/Linux på dem. De virtuella servrarna kör en blandning av 32 och 64 bitars operativsystem men samtliga kör Debian GNU/Linux.