Körigt igen

Verkligeheten börjar komma ikapp. Sedan den tragiska olyckan i december har jag gått som i dimma. Högarna växer och jobben ser aldrig ut att ta slut. Det blir många sena nätter med en alldeles för var dator i knät för att förbereda nästa dag och åtminstone svara på en del av breven i inkorgen.

Sedan jag skrev sist har jag flängt mycket. Jag har gjort ett jobb i Köpenhamn och nu senast i Skövde. Det i Skövde är mycket intressant. Det är en mycket stor installation av systemövervakning. Jag kommer att åka dit några dagar till innan det är klart.

I dag har jag dels hållit ett föredrag på Jensen Education i Stockholm och träffat en ny praktikant som skall vara hos oss i 8 veckor. Praktikanten heter Jonas och jag passade på att bjuda in honom på föredraget så han skulle få höra vad jag pratar om. Föredraget gick bra även om jag var trött och hade förberett det i sista stund. Jag använde LaTeX och Beamer-klassen denna gång för presentationen och det var mycket trevlig. Blir säkert mer sådant i framtiden. Det som bromsar lite är alla de presentationer som jag redan har i OpenOffice som jag ständigt återanvänder. Mitt föredrag hade titeln ”Fri Programvara, livet och allting” och jag tror att åhörarna var nöjda. Jonas, min nya ”adept” var i alla fall nöjd. Eller, det var vad han sa till mig ;-).

I morgon har jag ett endagsjobb i Nacka. Det är i alla fall inte så långt att åka och på onsdag har jag en heldag klassrumsundervisning på N3P. Resten av veckan och två hela veckor till är helt fullbokade. Det kommer att bli fler sena nätter …

Jonas som skall göra praktik hos oss skall titta på en av mina gamla surdegar nämligen Feed42. Han verkar gilla idén och det skall bli spännande att se vad det kan bli av den. Nä, hinner inte skriva mer. Skall jobba vidare …