Dagens citat

Jag har idag följt rättegången mot Pirate Bay hela dagen. Något tråkigare var det länge sedan jag hört. Känns som att de bemöter medietrycket med ett utmattningsdrag. Ingen orkar lyssna i mer än max ett par dagar till. Desto roligare är det att följa alla aktiviteter runt omkring. Hela internet och större delen av den ”bloggosfär” som omsluter mig har det kokat av aktivitet idag.

Trots att jag är minst sagt kluven i frågan om illegal fildelning följer jag rättegången med stort intresse och ser allt annat än en friande dom som skandalöst.

Åklagarsidan och dess lobby verkar trycka stenhårt på att the Pirate Bay drivits i kommersiellt syfte. Jag är ingen jurist men det är mycket möjligt att det kan bli en knäckfråga men av det jag hört hittills är det väldigt tunt från åklagarsidan.

Denna vinkling fiskar även Henrik Pontén på Antipiratbyrån efter när han i en artikel på IDG.se lämnar dagens citat när han svarar på frågan om hur stor betydelse rättegången egentligen har:

Det är viktigt att svenska staten har väckt det har åtalet för att slå fast att det inte är okej att bedriva en kommersiell verksamhet på andra människors kreativitet.

Med tanke på att flera av de aktörer han skall representera gör exakt det han säger ovan så blir det i alla fall lite skoj 🙂

En reaktion på ”Dagens citat”

  1. Någon mer än jag som tror att käre Pontén kommer att få ångra sina ord mer än en gång?

Kommentarer är stängda.