1337 :-)

Netcraft tycker vi är 1337
Netcraft tycker vi är 1337!

Detta är kanske mitt minst viktiga inlägget på länge och om man tittar på mina senaste så ser man att det säger en del …

Jag får skylla på att jag satt på kontoret till 05:00 i morse och var tillbaka igen 08:00 efter att ha skjutsat barnen till dagis och Jenny till jobbet.

Av en slump såg jag uptime-statistik på Netcraft och såg att de rankar Rejås Datakonsults hemsida som 1337! En siffra som inte bara är cool och nördig utan måste vara helt tagen ur luften. Vi har en del trafik men inte så mycket.

Klart skoj i alla fall.

6 reaktioner på ”1337 :-)”

 1. Ehm, det är ju inte utan att man undrar hur de öht kan veta eller ens gissa hur mycket trafik diverse sajter får.

  Hur mycket besök får du, mellan tummen och pekfingret? (hits, besök, datamängd per månad, eller nåt)

 2. Per månad ligger det mellan 3000 och 6000 unika besök. Träffar ligger mellan 3 och 10 M. Byte ligger mellan 3 och 12 G.

  Mycket är trafik då vissa kunder har en statussida som laddar om sig själv öppen jämt för att hålla koll. Vi säljer systemövervakning och då vill man se vilka larm som är aktuella.

  Min teori är att de hämtar informationen via sin ”toolbar” och att det är så få som använder denna att det räcker med att en eller ett par av mina kunder har denna installerad på någon eller några av maskinerna som visar status-sidan för att ge sken av att vår sida skulle vara nästan top-1000 på nätet.

  Jag vet inte om det är så, men det verkar rimligt.

 3. Låter rimligt. För skojs skull jämförde jag med en sajt jag driver som har ~12000 dagliga besök och cirka 200GB/månad trafik, och den låg lååååååångt efter din i netcrafts lista…

Kommentarer är stängda.