FSCONS: Tack!

FSCONS Social Event
Ingången till middagen på lördag kväll.

Nu sitter jag på tåget på vägen hem från FSCONS 2009. Det har varit en väldigt bra konferens som för min del är slut för i år. Konferensen pågår fortfarande men för att komma hem i skaplig tid i kväll var jag tvungen att avvika lite tidigare. Jag är mycket nöjd med årets konferens. Jag har haft många intressanta samtal om hur man får folk att engagera sig, om leverantörsinlåsningar och om Hackerspaces. Jag har fått träffa flera personer som jag tidigare bara sett på listor och i forum. Jag har fått dela ut Nordic Free Software Award (även om mitt framträdande lämnade allt att önska) till Daniel Stenberg och Simon Josefsson även om Daniel inte kunde vara på plats. Dessutom har jag haft ett par mycket trevliga dagar i ett mycket regnigt Göteborg.

Glada killar i entrén
Glada killar i entrén, även kallad Bankomaten.

En sak som var ny i år var att det sociala eventet på lördag kväll var förlaggt till en annan lokal än it-universitetet. Det var ett mycket trevligt event med god mat och trevliga lokaler. Middagen intogs i ett bergrum som gjorts om till festlokal. Det var väldigt stämmningsfullt och väl organiserat. En kanske oväntad fördel var att alla telefoner är tysta i berget. Mobiltäckningen var så klart noll. En annan effekt av detta var att kortterminalen för betalningar med kontokort inte fungerade i baren längst inne i berget. Detta löstes genom att man satte den i entrén och skickade folk dit för att ta ut pengar. En lösning som fungerade mycket bra. Apropå baren så hade man inte lyckats ordna Free Beer detta år, mer än i

Det var tredje gången FSCONS anordnades och jag måste säga att den blivit bättre och bättre för varje år. I år tycker jag att arrangemanget var genomtänkt och alla volontärer jobbade punktligt enligt sina listor. Jag vill rikta ett stort tack till Jonas Öberg och Henrik Sandklef som jag vet jobbat som GNUer (:-)) för att få detta att hända. Jag vill också tacka alla volontärer som gjort ett mycket bra jobb!