Nytt År

Jag vill börja med att önska alla som läser detta en god fortsättning på det nya året.

Abin och VilmaDet förra året var ett händelserikt år för mig. Till att börja med fick vi en dotter som heter Vilma och Albin blev således storebror. Detta var den egentliga orsaken till att jag valde att inte kandidera som fortsatt ordförande för Svenska Linuxföreningen, en post som jag haft sedan 2004. Under året valde jag att istället utöka mitt engagemang i Free Software Foundation Europe, så om det blev mer eller mindre tid över låter jag vara osagt.

En fråga som upptagit mitt engagemang hela året är Microsofts försök att standardisera OOXML. Ett arbete som kommer att fortsätta ett par månader till. Detta arbete började redan i januari när vi i Svenska Linuxföreningen bestred att det skulle snabb-behandlas. Det såg ut som om vi skulle lyckas med detta, men det visade sig sedan att det skulle bli en snabb-behandling i alla fall. Riktigt hur det gick till vet jag inte det blev inte så mycket skriverier om det.

Betydligt mer uppståndelse blev det i augusti när jag och flera andra rapporterade från mötet hos SIS. Det blev många vilda diskussioner och samtal från journalister och andra (bokstavligen dygnet runt) i tre dagar. Det var jobbigt samtidigt som det var ganska häftigt.

FSCONS - 2007Odelat roligt, även om det också var jobbigt, var sedan mitt arbete med FSCONS som blev en succé. Konferensen var välbesökt och uppskattad. Visst har vi lite att jobba på tills nästa år, men på det hela taget är alla inblandade väldigt nöjda.

Under år 2008 kommer jag att fortsätta som vanligt. Jag kommer att jobba med OOXML till att börja med. Just nu är det mest att hålla koll på vad som händer runt om i värden. Jag kommer även att fortsätta med att ge föredrag och upplysa om fri programvara och kommer även att fortsätta att driva mitt företag. Min närmaste inbokade föreläsning är för Svenska Linuxföreningen och den är inte förrän den 7:e februari på ICT Stockholm 2008. Frukostseminariet och mässan är gratis så det är bara att anmäla sig 🙂

Jag har även fått pengar ur Internetfonden för att jobba vidare på min bok Datorkommunikation. Mer om detta kommer inom kort.