Malmö igen

Jag var igår på en snabbvisit till Malmö igen. Tyvärr var mitt schema smockfullt så det blev ingen Pizza denna gång. Vädret var mycket trevligare denna gång även om jag inte alls fick möta våren som jag trott. Denna gång hade jag kameran till hands och dokumenterade lite. Det ser ut på bilderna som om jag gick runt och turistade men alla togs halvspringande mellan kunden och flygbussen.

Turning Torso Den första bilden är på den berömda byggnaden Turning Torso. Den har alla sett på bild och det är en häftig byggnad. Det jag inte reflekterat över förrän jag sett byggnaden är de sneda fönstren. Notera att de inte är helt vertikala utan lutar lite. Jag undrar hur det känns inne i rummen. Det är som sagt en ståtlig byggnad som i går visade sig i ett strålande (men kallt) väder i Malmö. Sikten var bra och man såg utan problem över till Danmark.

TräbåtDen andra bilden jag vill visa är på en häftig träbåt som jag passerad nar jag gick från min kund i det nybyggda industri- och bostadsområdet kring Dockplatsen. Båten fångade min uppmärksamhet så pass att jag stannade och tog en bild av den.

KajkantSamtidigt förundrades jag över den totala avsaknaden av säkerhetsanordningar kring kajkanten. Eller säkerhetsanordningar nere i vattnet. Se bilden här bredvid. Det finns någon konstruktion som man kan se på bilden men den verkar vara tillfällig och vad syftet med den är kan man ju fundera över.

FrihetEfter att jag tagit dessa bilder sprang jag mot centralstationen där jag skulle hinna med min flygbuss. Men när jag såg en byggnad, nästan framme vid stationen var jag tvungen att ta en bild till. Denna byggnad (jag tror att det är en skola) hade ”Frihet” skrivet över en stor del av väggen. Det fick mig att skratta inombords och febrilt börja fundera på ett skämt om öppet vs fritt, men min hjärna har redan tagit påskledigt.

Ha en trevlig påsk alla och se till att äta mycket godis. 🙂