Trängsel och värme

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag skulle ner i serverskrubben och mecka lite och utlovade lite bildbevis. Som jag skrev var och är jag mycket rädd för värmen där och det har visat sig att min rädsla var befogad.

Jag har en del servrar som normalt står ute på colocation i riktiga serverhallar tillfälligt i vår lilla, mycket lilla, serverskrubb i källaren under kontoret. Här har vi normalt de system vi använder på kontoret och en backup-server. Anledningen till att där nu bor lite fler servrara är att vi skall byta leverantör av colocation och tänkte passa på att uppgradera en del hårdvara i samma veva. För att slippa åka ut till hallen flera gånger kör vi en del extra i skrubben medan vi meckar.

Tillfällig placering av servrar
Tillfällig placering av servrar

Just nu ser det ut så här i skrubben. Det ser inte mycket ut, men med tanke på att rummet bara är några kvadratmeter stort och man inte ser alla maskiner så förstår man min oro …

För att hålla koll på temperaturen installerade jag en Temptrax EM1 från Sensatronics som jag övervakar med Nagios. Temperaturen är just nu bara 28.2 grader. Hmmm, tur att det bara är tillfälligt. Jag skulle vilja ställa in några nya burkar till, men det kan jag nog glömma. Får ställa dem på kontoret.

Den server som den blog du nu läser ligger på den 4:e servern uppifrån (en HP). Eller egentligen kör den i en virtuell server på den servern :-). Den tredje och femte servern skall gå i pension. Samtliga, både fysiska och virtuella servrar kör Debian GNU/Linux och på dem snurrar de mest skilda tillämpningar.

Snart har servrarna flyttats till ett nytt, mycket svalare, hem.

En reaktion på ”Trängsel och värme”

Kommentarer är stängda.